Familie Pattou bezoekt graf van hun grootoom

Grafmonument Gaston Pattou

Regelmatig krijgen we aanvragen van mensen die op zoek zijn naar gegevens over hun voorouders. Zo kwam er aan de hand van de vieringen rond 11 november vorig jaar en de verfraaiing van diverse oorlogsgraven door de heemkundekring een vraag binnen van Anne Pattou. Zij vermoedde dat één van die graven te make had met een grootoom van haar.

Via Christin Gernaey werden de nodige contacten gelegd en kermiszondag laatstleden brachten Anne en haar man Bernard een bezoek aan ons kerkhof en het graf van haar grootoom

Dezelfde dag nog van het bezoek kregen we van hen deze bedankingsmail.

Geachte Heer Gernaey,

 

We wensen u en de Heemkundige Kring van harte te bedanken voor het geleide bezoek aan het graf van mijn grootnonkel, de rondleiding op het kerkhof, het drankje in de oude pastorie en het bezoeken van de plaats waar Gaston Pattou gesneuveld is.

We hebben de hele namiddag de passie kunnen voelen waarmee jullie het project van de gesneuvelde soldaten ter harte nemen en hebben genoten van jullie kennis van de gebeurtenissen in jullie gemeente.

We waren verbaasd om ook de burgemeester en een schepen te mogen ontmoeten, nogmaals het bewijs dat jullie er 100% voor willen gaan. Top.

 

We danken u voor het initiatief dat u genomen hebt en zullen in onze "archieven" nog eens verder kijken of we gaan andere info kunnen vinden die we met jullie kunnen delen.

 

We zouden u ook dankbaar zijn als u ons het artikel zou doorsturen van de krant die ons bezoek aan het graf raporteerde.

 

Hoogachtend,

 

Anne Pattou - Bernard Gillardin